Tijmen Hofstra geeft visitekaartje af bij Schaakclub Leek

Leek – Afgelopen vrijdag was de opening van het seizoen bij de Schaakclub Leek. De avond begon zoals gebruikelijk met de jeugdtraining. Roel van der Ploeg kreeg zijn diploma A uitgereikt, hij had alle antwoorden goed. Iedereen had er weer zin in na de vakantie, en er waren ook een paar nieuwe leden.

De senioren begonnen het seizoen met een snelschaaktoernooitje. De deelnemers speelden in twee poules, daarna speelde iedereen een laatste partij tegen degene die in de andere poule op dezelfde plaats was geëindigd. Oud-clubkampioen Tijmen was winnaar van de avond, hij won van de andere groepswinnaar Marijn Swemmer. Tijmen verloor alleen van Pieter Doller.  Nieuw lid Robin Bos wist verrassend Kees Praagman te verslaan. Issa Albadeen zette met zijn 2 torens Johan ten Hoor pardoes mat. Pieter Doller versloeg Frans Huisman en Thomas Rockers versloeg oude bekende Gerrit Bies.

Komende vrijdag 9 september doet SC Leek weer mee aan de landelijke campagne Schaak-off voor promotie van de fysieke Schaaksport. Iedereen is daarvoor van harte welkom. Vrijdag spelen ze de eerste ronde. Winnaars gaan door naar een provinciale ronde later dit jaar, en winnaars daarvan spelen tenslotte een landelijke finale. Deelname is gratis, aanmelden kan via www.schaakoff.nl

   
Back to top button