Sparta 1 – Wit Blauw 1

ZEVENHUIZEN – Het beloofde een mooie dag te worden op het Sparta complex. Het weer was prachtig, een aantal jeugdteams konden kampioen worden en de selectie had weer een “thuisweekend”.

Genoeg redenen om aan het einde van de dag de 4 punten in Zevenhuizen te houden. Helaas geen makkie tegen de koploper, dat bleek ook nadat Sparta 2 niet wist te winnen van Wit Blauw uit Kampen.

Sparta 1 begon goed en opende de score. Achteraf, het enige moment in de wedstrijd waarin de hoofdmacht op voorsprong heeft gestaan. Wit Blauw die veel druk uitoefende tijdens de verdediging haalde het tempo uit het aanvalsspel van Sparta. Er moest hard gewerkt worden om maar enigszins in de buurt van het spel te komen wat Sparta normaal speelt. De Kampenaren bekroonden bijna elke aanval met een doelpunt. Er werd over verschillende schijven gescoord waar Sparta zichtbaar moeite mee had. Wit Blauw liep al gauw uit naar een ruime voorsprong en er werd met met 4-10 gerust.

Sparta die een moeilijke start van dit seizoen in de eerste klasse kent, liet bij vlagen goed korfbal zien. Helaas was dit niet genoeg om Wit Blauw bij te benen. Toch was Sparta niet van plan om op te geven en heeft de tweede helft gevochten voor wat het waard was. Wit Blauw liet zien niet voor niets koploper te zijn en was te sterk. De eindstand was 12-23.

Volgende week kent Sparta 1 haar laatste wedstrijd voordat het zaalseizoen van start gaat. Sparta reist af naar Ermelo waar het zal aantreden tegen Dindoa.

   
Back to top button