Zaterdag 17 september de World Clean up Day; meld je aan!

Doe mee je mee? De gemeente ondersteunt de actie met prikkers en vuilniszakken.

Westerkwartier – Op zaterdag 17 september is het weer zover: de World Clean up Day 2022. Tijdens deze wereldwijde opruimactie geven we samen met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval! En vooral ook het verkrijgen van waardevolle informatie over het soort afval dat in het milieu ligt. Als we dat weten, kunnen we slimme oplossingen bedenken.

Doe je mee? Meld je dan aan
Wil je een bijdrage leveren aan een schoner Westerkwartier? Alleen of met anderen op 17 september? Wacht dan niet langer en meld je aan. Stuur een e-mail aan [email protected].  Aanmelden kan tot 9 september. Geef in de e-mail aan met hoeveel mensen je de actie organiseert, je 06-nummer en huisadres en hoeveel prikkers en vuilniszakken je nodig hebt.

Wereldwijd overzicht
De internationale organisatie achter deze actie is worldcleanupday. Als je je registreert op hun website(externe link), kunnen zij zien hoeveel mensen op de hele wereld meedoen aan de actie. En waar die mensen bezig zijn. Het is niet verplicht om je hier te registreren.

Prikkers, hesjes en vuilniszakken
Als je meedoet en je aanmeldt bij [email protected]  krijg je van de gemeente alles wat je nodig hebt: prikkers, vuilniszakken en een hesje. Over het ophalen van de materialen en het verzamelde afval maken we een afspraak. Je bepaalt zelf waar je aan de slag gaat.

Back to top button