Vijver Oostindie Leek benoemt tot VISparel; ‘Eén van de mooiste viswateren in de regio’

Leek – De grote vijver langs De Knip en naast de basisschool in woonwijk Oostindie in Leek is kortgeleden door de Sportvisserij benoemt tot VISparel. Deze VISparel is één van de mooiste viswateren in de regio. Dit is ook kenbaar gemaakt door het infobord wat is geplaatst nabij de vijver.

Sportvisserij Groningen Drenthe werkt samen met Gemeente Westerkwartier aan goed viswater in Leek en omstreken. Deze vijver bevat een goede en gevarieerde visstand voor de jeugd- karper en recreatievissers. Rondom de vijver zijn goede visstekken waar je heerlijk en veilig kunt vissen. In de vijver zit voornamelijk Karper, Brasem en Blankvoorn. Dagelijks wordt er door vele mensen van jong tot oud gevist van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.

De visvijver vanaf de school gezien

Loodvrij vissen
Op het infobord bij de vijver roept de Sportvisserij op om loodvrij te vissen. Lood is tenslotte slecht voor de natuur en er zijn inmiddels vele alternatieven te koop bij de hengelsportzaken. Kijk voor meer informatie op www.sportvisserijloodvrij.nl. Voor alle visserijregels: check de visplanner.

Infobord Sportvisserij
Back to top button