Wethouder Harry Stomphorst trapt MONO-fietscampagne af in het Westerkwartier

Oldehove – Wethouder Harry Stomphorst van de gemeente Westerkwartier trapt op zaterdag 10 september in Oldehove de MONO-fietscampagne af.

Verkeerswijzer Groningen voert deze campagne jaarlijks uit. Ze doet dit in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat binnen alle Groningse gemeenten. Met als doel fietsers erop te attenderen hoe gevaarlijk het is je af te laten leiden door je telefoon. Er staat bovendien een boete van 140 euro op fietsen met je telefoon in de hand.

3D Afleiding Bike
Wethouder Stomphorst van Infrastructuur en Verkeer stapt om 12.00 uur op de 3D Afleiding bike. Dit is één van de onderdelen van de campagne. Op deze fietssimulator met virtual reality ervaar je letterlijk het gevaar van afleiding door je mobiel.

MONO-campagne
Verkeerswijzer Groningen voert de MONO-campagne twee keer per jaar uit. In het vroege voorjaar voor automobilisten en in het najaar voor fietsers. De campagne bestaat onder meer uit borden langs de wegen, een social mediacampagne gericht op jongeren én specifiek op internationale studenten, lessen in het basis- en voortgezet onderwijs en interventies op straat en festivals. MONO staat voor ongestoord onderweg zijn en de aandacht houden op één ding: het verkeer. Zonder afleiding van appjes of social media.

Back to top button