Internationaal Modelspoorevenement ‘Noordspoor’ in Leek

Leek – Op zaterdag 17 september wordt in Sportcentrum Leek een internationaal modelspoorevenement georganiseerd. Dit evenement heet Noordspoor en verenigingen uit de drie noordelijke provincies zijn met modelbanen aanwezig.

Deelnemers zijn ook de verenigingen van Leek (Nienoord) en Roden. Behalve dat er heel veel treinen zullen rondrijden is er ook veel te koop bij de vele tientallen aanwezige verkoopstands met alles op het gebied van modelspoor.

Jeugdprogramma
In Sneek is het Nationaal Modelspoormuseum gevestigd en medewerkers daarvan komen met hun Kidsproject naar Leek. Kinderen van de leeftijdscategorie 4 tot 10 jaar kunnen op speciaal opgebouwde spoorbanen spelenderwijs kennis maken met deze fascinerende hobby. Waar vroegere generaties in hun jeugd veel met treinen speelden is dat tegenwoordig al lang niet meer vanzelfsprekend.  Met het kidsproject, dat ook een educatief karakter heeft (ze leren er ook van), hoopt men bij kinderen op jonge leeftijd interesse voor het modelspoor op te wekken.

Het evenement Noordspoor bij Sportcentrum Leek aan De Schelp 35 in Leek, is geopend 10.00 – 16.00 uur en de entree bedraagt 5 euro. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

Back to top button