Schaak-Off in Leek trekt veel belangstelling

Leek – Op vrijdag 9 september organiseerde Schaakclub Leek één van de voorrondes van de Schaak-Off campagne. Dit is een initiatief van de landelijke schaakbond KNSB om aan het begin van het nieuwe seizoen om iedereen die daar zin in heeft aan een toernooi mee te laten doen. Leden en niet-leden, iedereen is welkom. In de Balkhoeve waren er naast 5 leden van de Schaakclub Leek 5 leden van andere clubs en 2 huisschakers.

De deelnemers speelden in groepjes van 4, ingedeeld op speelsterkte. De winnaars van iedere groep plaatsen zich voor de volgende ronde die in november gespeeld zal worden tegen de winnaars van de 3 of 4 andere voorrondes in de regio. De huisschakers deden het goed: beiden eindigden als derde in hun groep. In de eerste groep wist clublid Tijmen Hofstra zijn succes van de vorige week te herhalen. Ook in deze schaak-off werd hij eerste, dit keer met de maximale score. In groep 2 lukte het bezoeker Ben de Vries van Schaakclub Bakkeveen hetzelfde. In groep 3 was het spannender.

Na 3 ronden hadden Jurjen Wedzinga van schaakclub N.E.O. uit Burgum en Thomas Rockers van Schaakclub Leek beiden 2 punten. Een beslissingsmatch over twee partijen van 10 minuten moest de einduitslag bepalen. Jurjen won de eerste partij, maar kon zijn zenuwen niet goed in bedwang houden. Nadat hij pardoes een stuk weggaf in de tweede partij was de stand weer in evenwicht. In de beslissende ‘armageddon’- partij (wit krijgt iets meer tijd, maar bij remise wint zwart) trok Thomas aan het langste eind. Net als vorig jaar gaat Thomas, samen met Tijmen en Ben, door naar de volgende ronde.

Al met al weer een erg geslaagde avond, met veel spanning, maar vooral ook veel schaakplezier.

   
Back to top button