Burgemeester Ard van der Tuuk opent Kindermaand in Opende

Westerkwartier – Woensdag 14 september om 9:00 uur bezoekt burgemeester Ard van der Tuuk samenlevingsschool de Binding in Opende voor de aftrap van Oktobermaand Kindermaand. Hij zal een spannend verhaal van Tjibbe Veldkamp voorlezen uit Het grote niet te vermijden verhalenboek aan de leerlingen van groep 5 en 6.

Oktobermaand Kindermaand
Tijdens de Oktobermaand Kindermaand kunnen kinderen van 4 tot 13 jaar op een laagdrempelige manier kennismaken met kunst en cultuur. Verschillende instellingen in Groningen en Drenthe openen in oktober hun deuren en organiseren gratis activiteiten voor basisschoolleerlingen. Zij kunnen dansen, schilderen, drummen, koekjes bakken en nog veel meer. Volwassenen betalen soms wel entree. Vanaf 14 september 2022 staat op de website www.kindermaand.nl welke activiteiten er dit jaar zijn.

Burgemeestersactie
De aftrap van het evenement is de jaarlijks terugkerende voorleesactie. Naast het bezoek in Opende van burgemeester Van der Tuuk wordt woensdagochtend op nog zo’n tien andere basisscholen in Groningen en Drenthe voorgelezen door burgemeesters.

Back to top button