Eerste competitiewedstrijd levert Sparta 1 punt op

Zevenhuizen – Afgelopen zaterdag startte de korfbalcompetitie weer. Sparta trof direct een geduchte tegenstander, Harich. Voor de Zoutman-formatie zeker geen onbekende club (vorig jaar werd er in de zaal tegen deze ploeg gestreden om handhaving)!

Om half 4 floot scheidsrechter De Haan voor de start van de wedstrijd. Sparta nam direct het initiatief en gaf deze de eerste helft ook niet meer uit handen. Via 6-1 en 9-6 werden bij 11-8 de kleedkamers opgezocht. Coach Moric van der Lei loofde zijn spelers voor het harde werken, maar verzocht ze ook vriendelijk iets gefocust te zijn omtrent de verdediging.

Ongekend spannend
Na rust haakte de ploeg uit Harich aan, maar behield Sparta telkens de voorsprong. Sparta werd slordig en was af en toe niet bij de les, hierdoor werd het slot van de wedstrijd ongekend spannend. Met nog 30 seconden op de klok kreeg Sparta op 17-17 een vrije bal, welke verzilverd werd: 18-17. Met nog een aanval aan de kant van de gasten ging de bal van afstand nog door de korf en floot de leidsman af bij 18-18.

Volgende week gaat Sparta op bezoek bij It Fean/Boelenslaan in Surhuisterveen, alle support is natuurlijk weer van harte welkom. De wedstrijd start om 15:30 uur.