Officiële opening en onthulling naam nieuw KC Marum

Marum – Woensdag 21 september om 11.00 uur opent Bé Schollema, wethouder Onderwijs, het nieuwe Kindcentrum (KC) aan de Hoornweg 44 in Marum. Daarna onthullen kinderen van de scholen en de kinderopvang de naam van het KC. Het nieuwe gebouw krijgt een eigen naam, passend bij de locatie en het dorp.

Later op de dag houdt het KC open huis van 16.30-19.00 uur. Belangstellenden kunnen dan rondkijken en vragen stellen aan de partners in het gebouw. Ook is er uitleg over het verkeersplan en het plan voor het buitenterrein.

Wie zitten er in het gebouw?
De meeste ruimte is voor de scholen CBS De Bron en OBS De Springplank. Ook de kinderopvang Het Zonnetje van Quadraten neemt een belangrijke plaats in. Verder zitten ook de GGD (met het consultatiebureau) en het KunstKwartier (met muziek- en cultuuronderwijs) in het gebouw. De kinderen zijn enthousiast over het gebouw. Ze vinden het heel groot en licht. Het gebouw is energieneutraal en voldoet aan de eisen van een gezond binnenklimaat. Marum heeft met het KC een voorziening, die meerdere generaties onderwijs, opvang en zorg biedt.

Verkeersplan
Samen met een klankbordgroep is er een verkeersplan gemaakt. De ingang van het kindcentrum ligt aan de kant van de Hoornweg. Daar ligt een grote parkeerplaats, een Tuut en der Uut en de fietsenstalling. Fietsers kunnen ook langs de Alberdaweg. En over een poosje ook over het nieuw aan te leggen fietspad vanaf het sportpark richting het oosten naar de A.S. Talmalaan en de Lindsterlaan. Dit fietspad wordt met subsidie van de provincie nog dit najaar aangelegd.

Beweegaanbod
De samenwerking tussen de partners onder één dak biedt voordelen voor ouders en kinderen. Die samenwerking geldt ook buiten het gebouw. Onder de noemer ‘Een leven lang bewegen in Marum’ is er een beweegaanbod voor kinderen en volwassenen. Naast SV Marum, De Schans en het Marumer Belang, doen hier ook andere organisaties aan mee. Het schoolplein en -terrein is na schooltijd open voor kinderen die er willen spelen. Op de voetbalvelden is aan de kant van de sporthal een jeugdkunstgrasveld aangelegd.

Wethouder Schollema: ”Dit nieuwe KC is een aanwinst voor Marum en omgeving. Alle functies voor kinderen van 0-13 jaar komen hier bij elkaar. Het gebouw, het buitenterrein en de samenwerking tussen de partners bieden de kinderen een plezierige leer- en speelomgeving. Een omgeving waar ze veilig kunnen opgroeien. Dat is wat we graag willen voor onze kinderen.”

Back to top button