Witspelers van Schaakclub Leek succesvol in eerste ronde interne competitie

Leek – Afgelopen vrijdag speelden de leden van Schaakclub Leek de eerste ronde van de interne competitie in het nieuwe seizoen. Bijzonder was dat alle witspelers hun partij wisten te winnen.

Tijmen Hofstra vervolgde zijn succesreeks van de afgelopen twee weken door van Robin Bos te winnen, die voor het eerst aan de interne clubcompetitie meedoet. Tijmen offerde voortvarend een stuk. In het vervolg raakte Robin het spoor bijster.

Frans Huisman nam het op tegen Gerrit Bies, die na jaren afwezigheid liet zien het spel nog niet verleerd te zijn. Frans raakte een pion achter, had wel wat compensatie, maar leverde toen ook nog een stuk in. Dat was teveel, winst voor Gerrit dus.

Het nieuwe lid Aldert-Jan Keessen speelde met zwart tegen Kees Praagman. In een ingewikkelde stelling leverde hij een kwaliteit in tegen een pion. Kees won daarna het eindspel.

In de partij tussen de nummers 2 en 3 van vorig seizoen, Pieter Doller en Marijn Swemmer opende Marijn met het Siciliaans gambiet. Hij kreeg behoorlijke compensatie voor zijn pion. Door een onnauwkeurigheid moest Pieter een stuk offeren voor drie pionnen. De onveilige positie van zijn koning werd Pieter uiteindelijk fataal.

Na de eerste ronde gaat Marijn aan kop, gevolgd door Gerrit, Tijmen en Kees.

   .
Back to top button