Eerste Internationale Modelbouwshow op zaterdag 24 september in Leek

Leek – Op zaterdag 24 september wordt in Sportcentrum Leek een Internationale Modelbouwshow gecombineerd met een Modelautobeurs.

Dit evenement dat eerder in Drachten landelijke bekendheid heeft gekregen wordt nu voor het eerst in Leek georganiseerd. Aanwezig zijn een kleine 100 modelbouwers uit heel Nederland en Duitsland. Zij exposeren er zelfgemaakte schaalmodellen van vrachtwagens, draglines, kranen en trucks en trailers voor zwaar en speciaal transport. Bij de vrachtwagenmodellen zijn ook veel regionale bedrijven vertegenwoordigd. Zelf complete hijskranen zijn nagebouwd en op dit evenement te bewonderen.

Voor verzamelaars zijn er enkele honderden meters tafel gevuld met auto’s, tractoren, vrachtwagens etc.

Het evenement is geopend 10.00 – 16.00 uur en de entree bedraagt 5 euro. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

Back to top button