Gemeente Westerkwartier sluit crisisnoodopvang Topsporthal Leek op 1 oktober

Leek – Na ruim vier maanden komt er op 1 oktober een einde aan de crisisnoodopvang van vluchtelingen in de Topsporthal in Leek. Deze opvang is op Hemelvaartsdag geopend.

De crisisnoodopvang is geopend op verzoek van de Rijksoverheid en vanwege de schrijnende situatie voor de poorten van het aanmeldcentrum in Ter Apel. Op dat moment was het de bedoeling de crisisnoodopvang enkele weken te gebruiken. Doordat de situatie voor de poorten van Ter Apel niet verbeterde, was verlenging steeds nodig. De laatste verlenging was gepland tot 1 oktober.

Sportverenigingen wijken uit
Om deze laatste verlenging mogelijk te maken zijn de sportverenigingen die de Topsporthal gebruiken tijdelijk uitgeweken naar andere locaties. Zij hebben de start van hun competitie verplaatst. “Hiervoor hebben wij grote waardering. Het is niet mogelijk nog langer alternatieven voor deze verenigingen te bieden. Daarom is besloten deze crisisnoodopvang te sluiten.” Laat de gemeente Westerkwartier weten.

   .
Back to top button