Wethouder Harry Stomphorst opent snelheidsmeter die (hopelijk) beloont in Sebaldeburen

Sebaldeburen – Op donderdag 22 september heeft wethouder Harry Stomphorst van de gemeente Westerkwartier in Sebaldeburen een snelheidsmeter geopend die goed weggedrag beloont.

Met deze zogeheten Safety Safe sparen weggebruikers die zich aan de maximum snelheid houden, samen voor een zelfgekozen spaardoel voor de buurt.

Geld sparen
De snelheidsmeter wordt geplaatst op initiatief van de provincie Groningen, Verkeerswijzer Groningen en de gemeente Westerkwartier. Hij blijft vier weken staan. Bewoners hebben van te voren gezamenlijk een spaardoel gekozen. Elke keer als een weggebruiker zich aan de maximum snelheid houdt, komt er een bedrag bij in de digitale spaarpot.

De Provincialeweg N980 is een 50-km gebied, waar veel weggebruikers te hard rijden. Bewoners hebben aangegeven dat ze zich hier zorgen om maken. Daarom hebben de drie partijen gekozen voor een inzet van de Safety-safe.

Back to top button