32ste Sintma-Run van de Zijlen door het Westerkwartier; ‘Veel blije gezichten gezien’

Leek – Zaterdag 24 september vond de 32ste Sintma-run plaats. Vele zijspancombinaties uit heel Nederland waren hiervoor naar Leek gekomen.

Mensen van de Zijlen met een verstandelijke beperking keken er al weken naar uit, dit was ook duidelijk te zien aan hun blije gezichten. Eindelijk was het zover, mee met de zijspan in het ‘bakkie’. De route werd tijdens deze editie twee keer verreden. De start van de ochtendroute was om 10.45 uur en de middagroute vanaf 14.00 uur. Beide keer startte de route vanaf Landgoedboerderij Oosterheerdt.

Voor iedereen mogelijk
De run is uniek omdat juist mensen met een ernstige meervoudige beperking waarbij het niet zo vanzelfsprekend is om er op uit te gaan de mogelijkheid kregen mee te gaan. Niets is teveel. Moet je met een tillift in het ‘bakkie?”. Geen probleem het kan! Het wordt allemaal mogelijk gemaakt door inzet van heel veel vrijwilligers met expertise.

Foto’s: Sven Loer/InfoLeek.nl

 

Back to top button