Sparta wint eenvoudig van Spannum

Zevenhuizen – Zaterdag speelde de Zoutman-formatie tegen Spannum. Spannum, een oude bekende, staat garant voor spanning. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd en de Friezen zijn steevast strijdlustig. Om 15:30 uur floot scheidsrechter Wiegersma voor aanvang van de wedstrijd.

Sparta had moeite om in het begin het juiste ritme te vinden. Verdedigend had met de zaken goed op orde, maar aanvallend was het even weer zoeken. Toen na acht minuten eindelijk de 1-0 door de korf ging speelde de Zevenhuisters alle schroom van zich af en stond het binnen no-time 3-0. Spannum kon vanaf dat moment aan haken en kwam terug tot 5-4. Daarna was het echter Sparta wat de klok sloeg, via mooi opgezette aanvallen werd in 15 minuten maar liefst 9(!) keer de korf gevonden. Spannum kon hier maar 3 goals tegenover zetten en zo werd er bij 14-7 de kleedkamer opgezocht.

Vervangende coach
Coach Michel van Drie, welke Van der Lei verving die wegens familieomstandigheden afwezig was, was tevreden over het spel dat de ploeg in het tweede deel van de eerste helft had laten zien. Sparta speelde een duidelijk spel en moest dit ook vasthouden om de wedstrijd te winnen.

Na rust was het wederom Sparta dat als eerste de korf wist te vinden. Spannum was deze wedstrijd niet bij machte om de ploeg uit Zevenhuizen af te stoppen. Sparta wist de korf gemakkelijk te vinden en won de wedstrijd uiteindelijk met 24-10.

Drukke week voor de boeg
Komende week een drukke week voor de Rood-Zwarten, want woensdag staat om 20:00 uur thuis de bekerwedstrijd tegen SDO op het programma. Waarna op zaterdag om 15:30 uur Leeuwarden de tegenstander is in Zevenhuizen.

 

Back to top button