Kinderen van verschillende basisscholen maken kunst in Zuidhorn

Kunst in de etalageroute van Stichting uit de Kunst

Zuidhorn – In de hal bij de Albert Heijn in Zuidhorn zijn de werken van verschillende basisscholen geëxposeerd. Voor het tweede jaar zijn zij uitgenodigd door de Stichting uit de Kunst Zuidhorn om deel te nemen aan de Kunst in de etalageroute. Het is duidelijk zichtbaar dat de kinderen hun best hebben gedaan.

Etalageroute Zuidhorn
De kinderkunst is onderdeel van de Kunst in de Etalageroute van Stichting uit de Kunst. “Uit de Kunst” wil verbindingen promoten tussen kunstenaars onderling, tussen kunst en onderwijs, tussen kunstenaars en publiek en tussen professionele en amateurkunstenaars.

Het publiek kan vier weken lang letterlijk zonder drempels genieten van kunst. De afgelopen jaren is er een grote variëteit aan deelnemende kunstenaars; zowel professioneel als beginnend. Bij de deelnemende winkeliers zal weer een handige routebeschrijving verkrijgbaar zijn.

Loten kopen
Ook kun je bij de winkels loten kopen (een setje van drie voor € 5,-). Daarmee doe je mee aan de verloting van kunstwerken t.w.v. € 350 van een deelnemende kunstenaar naar keuze. Hopelijk wordt dit net zo’n groot succes als in 2021, toen de organisatie drie kunstwerken kon weggeven. Meer informatie op uitdekunst-zuidhorn.nl

Evenement
Tijdens het Kom in Zuidhorn evenement op 1 oktober zal de stichting op de markt een kraam bemannen, waar zowel kunstenaars als het bestuur aanwezig zullen zijn. Ook kunnen daar loten worden aangeschaft.
De meeste kunstenaars zullen ook IN de winkels een werk laten zien… reden temeer om even naar binnen te gaan.

De etalageroute is tot 15 oktober te lopen en ook in de winkels is vaak werk geëxposeerd. De etalageroute wordt mede mogelijk gemaakt door sponsor Langewold Beheer, Zakenkring Zuidhorn en WelkomInZuidhorn.nl.

   .
Back to top button