Wederom straatroof in Tolbert; meisje beroofd van haar telefoon. Derde beroving in korte tijd

Tolbert – De politie heeft in Tolbert binnen een kort tijdsbestek te maken gekregen met drie straatroven. In alle gevallen is er sprake van twee daders met een getinte huidskleur en grijs/zwarte kleding. In alle drie gevallen is gedreigd met een mes.

De leeftijd van de daders wordt geschat op 16 a 18 jaar. Een van de daders heeft een blokjesbeugel (ook wel slotjesbeugel genoemd). De eerste straatroof vond vrijdagavond 30 september plaats rond 22:30 uur bij de Sunckemalaan. Daar werd een jongen beroofd van een elektrische step.

Iets later, rond 00:15 uur, werd een vrouw in de omgeving van Het Gebient beroofd van haar elektrische fiets. Ook hier was sprake van bedreiging met een mes, specifiek wordt een kapmes genoemd.

Dezelfde daders
Zaterdagmiddag 1 oktober rond 13:30 uur is nabij de Leuringslaan een meisje beroofd van haar telefoon. Vermoedelijk gaat het in deze drie gevallen om de zelfde daders, gezien de signalementen die zijn genoemd.

Heb je misschien rond de genoemde tijdstippen iets gezien in de buurt van de genoemde locaties? Of heb je informatie die de politie verder kan helpen? Ken je mogelijk een of beide daders aan de hand van het gegeven signalement? Neem dan contact op met de politie Westerkwartier. Dat kan via 0900 8844, of anoniem op 0800 7000.

Lees ook: Vrouw bedreigd met kapmes en beroofd van haar elektrische fiets

   
Back to top button