Huizen verwarmen met warmte uit het Van Starkenborghkanaal; Klankbordgroepleden gezocht!

Westerkwartier – Is het mogelijk om met warmte uit het Van Starkenborghkanaal woningen te verwarmen? Dat is de gemeente Westerkwartier op dit moment aan het onderzoeken. Uit de eerste resultaten blijkt dat vooral woningen in Grijpskerk, Zuidhorn en Aduard hiervoor kansrijk zijn.

Gemeente wil graag in gesprek met inwoners over de mogelijkheden
Daarom organiseert de gemeente samen met onderzoeksbureau TAUW een eenmalige klankbordgroep. Deze vindt plaats op donderdag 13 oktober bij brasserie Kade Z in (Van Starkenborghkanaal Zuidzijde 1, Zuidhorn). Tijdens deze bijeenkomst worden de onderzoeksresultaten tot nu toe toegelicht. Ook wil de gemeente graag van u horen hoe u hier naar kijkt en hoe u en uw buren daar mogelijk in de toekomst bij betrokken willen worden.

De avond begint 13 oktober om 19.45 en wordt uiterlijk om 21.30 afgesloten. Vanaf 19.30 is er inloop met wat lekkers en uiteraard sluiten we ook af met een hapje en een drankje.

Het onderzoek is een vervolg op de Transitievisie Warmte
Deze visie is in 2021 opgesteld. Het is een eerste verkenning naar de technische en financiële mogelijkheden. De daadwerkelijke techniekkeuze hangt niet alleen van de technische en financiële mogelijkheden af. Keuzes worden na afloop van dit onderzoek ook nog niet gemaakt. Wel kan het onderzoek aanleiding zijn om in bepaalde wijken en/of dorpen verder te verkennen wat de mogelijkheden om aardgasvrij te worden zijn.

Er is plek voor maximaal vijftien personen
U kunt zich aanmelden door te mailen (onder vermelding van uw woonplaats) naar [email protected] of door te bellen naar de gemeente op 14-0594. Als de belangstelling groot is, dan wordt een representatieve afspiegeling uit de drie dorpen gekozen.

Back to top button