Goede start bezorgt Sparta winst

Zevenhuizen – Nadat Sparta afgelopen woensdag, in de 2e ronde van de A.P. Buitenbeker, eenvoudig met 32-10 van SDO won. Stond zaterdag de confrontatie tegen Leeuwarden, momenteel hekkensluiter van de 3e klasse B, op het programma.

Sparta opende sterk en was de gasten uit de Friese hoofdstad op alle vlakken de baas. Via 3-0 liep de Zoutman-formatie uit naar een 10-2 voorsprong. Daarna werd Sparta slordig en nam het op de verkeerde momenten de verkeerde beslissing. De kleedkamers werden opgezocht bij 12-5.

Coach Moric van der Lei was positief over de eerste 20 minuten, maar het tweede deel van de eerste helft was slordig en niet des Sparta. Zaak om de goede vibe weer op te pakken en de juiste keuzes te maken.

Moeilijk herpakken
Na rust lukte het de Zevenhuisters niet om zichzelf weer te herpakken. De ploeg bleef slordig, maar had verdedigend de zaken nog aardig onder controle. Aanvallend kwam Sparta echter veel te kort. Scheidsrechter Bouma floot af bij 17-9.

Nu is het tijd om komende week orde op zaken te stellen, want zaterdag staat de kraker tegen Emmeloord voor de deur (15:30 uur in Emmeloord)! Wanneer Sparta deze wedstrijd wint pakt het de koppositie af van de ploeg uit de polder.

Kwartfinales
Niet geheel onbelangrijk: woensdag 5 oktober wordt er eerst nog gespeeld in de 3e ronde van de A.P. Buitenbeker. Om 20:00 uur is Noveas 1 uit Steenwijk de tegenstander in Zevenhuizen. De winnaar van deze wedstrijd plaatst zich voor de kwartfinales. Alle support is bij beide wedstrijden weer van harte welkom!

   .
Back to top button