Proef ‘Baby Groente Tas’ van start in Marum

Marum – In Marum start een proef met de Baby Groente Tas. Dit is een tas met groenten voor ouders/verzorgers om baby’s (vier tot en met twaalf maanden) gezonder te laten eten. Het idee voor de proef is ontstaan uit het doel van het Lokaal Preventieakkoord Westerkwartier om overgewicht terug te dringen.

Hoe eerder baby’s in aanraking komen met groenten, hoe beter. Wethouder Harry Stomphorst: ‘‘De tas helpt ouders om verschillende groenten te geven aan hun baby. Als baby’s vaak verse groenten proeven, eten zij op latere leeftijd beter groente. Dat is winst, omdat in Nederland de meeste kinderen en volwassenen te weinig groente eten’’.

Samenwerkingspartners
De doelen en subsidiemogelijkheden van het Lokaal Preventieakkoord Westerkwartier waren voor Stichting Kind en Voeding aanleiding om te onderzoeken of er een proef van het Baby Groente Tas mogelijk was. Stichting Kind en Voeding werkt voor de proef samen met de gemeente Westerkwartier, het consultatiebureau van de GGD, de streekboer en de huisartsen in Marum. De komende maanden worden door Stichting Kind en Voeding gebruikt om afspraken te maken met deze partijen en zal de tas met inhoud worden ontwikkeld. Vanaf begin van het nieuwe jaar zal de proef met de Baby Groente Tas daadwerkelijk starten.

Wat is de Baby Groente Tas?
De Baby Groente Tas is een papieren tas. Wekelijks zitten er twee nieuwe groenten in de tas, met recepten waarin aangegeven wordt welke eventuele ingrediënten meer nodig zijn. Ook zit er een staafmixer in de tas om de groenten te pureren. Met één tas kunnen de ouders/verzorgers zeven maaltijden maken. Verder zitten er diepvriesbakjes in de tas waarmee de maaltijden in de vriezer bewaard kunnen worden.

Meedoen
Ouders/verzorgers kunnen de eerste acht weken gratis meedoen aan deze proef. Ouders/verzorgers worden begin van het nieuwe jaar geworven via het consultatiebureau en de huisartsen in Marum. Stichting Kind en Voeding organiseert voor ouders en verzorgers die mee willen doen een informatiebijeenkomst over de Baby Groente Tas.

Back to top button