Korfballers Rodenburg winnen 5e wedstrijd op rij

Leek – De zesde speelronde voor de selectie van KC Rodenburg begon met een ruime 24-10 overwinning van Rodenburg 2 op AVO 4.

Voor Rodenburg 1 kwam Kinea 1 op bezoek. Rodenburg kwam op een 3-0 voorsprong, waarna Kinea tweemaal de korf wist te vinden. Dit was dan ook het enige spannende moment van deze wedstrijd. Net als vorige week was Rodenburg de bovenliggende partij en liepen voor de rust al uit naar een 10-4 voorsprong. Na de rust vond Kinea als eerste de korf maar kon het niet verder doorzetten.

Rodenburg speelde een solide pot en liep uit naar 18-9. De laatste twee doelpunten waren voor Kinea, waarna de scheidsrechter de wedstrijd beëindigde met een eindstand van 18-11.

Volgende week reist de selectie naar Nieuwehorne om het op te nemen tegen Udiros 1 en 2, beginnend om 15.00uur en 16.30uur.