Veel gelezen

Twee mannen door 8 leden van AT-eenheid aangehouden na meerdere straatroven in Tolbert

Tolbert – Donderdag in de vroege morgen hebben 8 leden van een Arrestatie Eenheid (AT) van de politie een inval gedaan in Tolbert. Hierbij hebben ze twee verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij de straatroven afgelopen weekend in Tolbert.

Het gaat om een 22-jarige man uit de gemeente westerkwartier en een 18-jarige man uit Lelystad. Zij zitten vast en zullen worden verhoord. Mede dankzij een tip is de politie de verdachten op het spoor gekomen. Iedereen wordt bedankt voor het meedenken en doorgeven van informatie.

Meerdere straatroven
De politie heeft in Tolbert binnen een kort tijdsbestek te maken gekregen met drie straatroven. In alle gevallen is er sprake van twee daders met een getinte huidskleur en grijs/zwarte kleding. In alle drie gevallen is gedreigd met een mes. De leeftijd van de daders wordt geschat op 16 a 18 jaar. Een van de daders heeft een blokjesbeugel (ook wel slotjesbeugel genoemd).

De eerste straatroof vond vrijdagavond 30 september plaats rond 22:30 uur bij de Sunckemalaan. Daar werd een jongen beroofd van een elektrische step.
Iets later, rond 00:15 uur, werd een vrouw in de omgeving van Het Gebient beroofd van haar elektrische fiets. Ook hier was sprake van bedreiging met een mes, specifiek wordt een kapmes genoemd.

   .
Back to top button