Sparta “herbstmeister” na winst op Harich

Harich – Zaterdagmiddag stond de laatste veldwedstrijd van 2022 op het programma. Tegenstander in deze laatste wedstrijd was, het inmiddels bekende, Harich. In de eerste wedstrijd speelde beide ploegen gelijk, maar daar was de Zoutman-formatie destijds niet tevreden mee.

Sparta opende sterk en stond vlot op een 0-3 voorsprong, waarna ook Harich de korf wist te vinden. Harich, een hard werkende ploeg, gaf niet op en boog de achterstand om in een 4-3 voorsprong. Daarna was het stuivertje wisselen. Sparta nam daarin telkens het initiatief, maar de Friezen kwamen telkens op gelijke hoogte. Bij 7-8 werd de kleedkamers opgezocht.

Strategie
In de rust was het advies van coach Van der Lei duidelijk: achter verdedigen, want daarmee werden ontzettend veel ballen onderschept. Duidelijke posities kiezen in de aanval en dan vallen de goals vanzelf.

Slotfase
Na rust was het Sparta dat direct weer de korf vond. Maar echt doordrukken lukte de Zevenhuisters niet. Met nog 15 minuten op de klok was het 10-13, maar daarmee was de wedstrijd nog niet gespeeld. Het gat van vier kon niet gemaakt worden. Met nog 1 minuut op de klok was de stand 14-15. Een spannend slotfase brak aan, waarin Sparta van afstand de korf wist te vinden en daarmee de punten veilig wist te stellen, 14-16.

Door de overwinning op Harich en het verlies van de concurrentie mag Sparta zich “herbstmeister” noemen van de 3e Klasse B. Na de zaalcompetitie wordt op zaterdag 22 april de competitie hervat tegen It Fean/Boelenslaan.