Gezellig open huis bij Schaakclub Leek

Leek – Afgelopen vrijdag hield schaakclub Leek openhuis met een snelschaaktoernooi. De bedenktijd was 3 minuten plus 2 seconden per zet per partij. Van SC Roden waren 2 belangstellenden gekomen.

Poule A werd gewonnen door Tijmen Hofstra met 4,5 punten, Bauke Koole en Martijn Swemmer deelden de 2e plaats met elk 4 punten. Poule B werd gewonnen door Thomas Rockers, hij won 5 van de 6 partijen. Jeugdspeler Mohammed AL_Awlaqi werd 2e met 4 punten, hij verloor 2 keer van Thomas.

De extra poule werd gewonnen door Pieter Doller met 6 punten. In de laatste ronde wist hij medekoploper Bauke in een bizarre partij te verslaan. Na torenverlies op a8 met vage compensatie wist Pieter de loper te vangen en verloor Bauke door tijdsoverschrijding. De vele dreigingen deden hem de das om.