Halve ton subsidie voor JC-Electronics uit Leek voor nieuwe meetmachine

LEEK/GRONINGEN – Het snelgroeiende elektronicabedrijf JC-Electronics uit Leek krijgt 50.000 euro subsidie van de provincie Groningen voor de aanschaf van een nieuwe meetmachine.

Het bedrijf verwacht met deze investering industriële elektronica efficiënter en nauwkeuriger te kunnen repareren. Hierdoor krijgen meer apparaten een tweede leven, wat duurzamer is dan weggooien. Naar verwachting zorgt de investering voor 3 tot 5 nieuwe banen.

Levensduur verlengen
De apparatuur die JC-Electronics voor reparatie ontvangt, is vaak erg oud. De huidige handmatige manier van werken kost veel tijd en de kans op fouten is groot. Reparatie van deze oude elektronica is tijdrovend. Het risico is groot dat apparatuur afgekeurd en afgevoerd wordt omdat reparatie niet meer rendabel is. Klanten moeten hierdoor vaak noodgedwongen een nieuw onderdeel of een volledig nieuwe machine aanschaffen. “Dat is natuurlijk niet duurzaam. Met de nieuwe meetmachine kunnen we de levensduur van elektronica verlengen, wat bijdraagt aan de circulaire economie”, zegt Jannes Cruiming, directeur van JC-Electronics.

“Een prachtig voorbeeld van een investering die bijdraagt aan een vernieuwend en duurzaam midden- en kleinbedrijf, met ook nog eens een positief effect op de werkgelegenheid”, aldus gedeputeerde Tjeerd van Dekken.

Kansrijke Leerweg
In 2019 won JC-Electronics de Ondernemingsprijs Westerkwartier en in 2019 de Exportparel. Ook werd het bedrijf uitgeroepen tot beste praktijkleerschool van Nederland. JC-Electronics is een van de zeven deelnemende bedrijven aan het project De Kansrijke Leerweg. In de bedrijfsschool worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid met als doel een vaste baan bij het bedrijf.

Groningen@Work
De subsidie komt uit de subsidieregeling Innovatief en Duurzaam MKB Groningen 3, onderdeel van Groningen@Work, het programma Economie en Arbeidsmarkt 2019-2023 van de provincie Groningen. Het doel hiervan is om de regio economisch te versterken en daarmee zoveel mogelijk mensen aan het werk te helpen. Het programma omvat projecten, subsidieregelingen en revolverende fondsen waar ondernemers een beroep op kunnen doen.

   
Back to top button