Leek II haalt uit tegen schakers Lewenborg

Leek – Vrijdag heeft het tweede team van Schaakclub Leek overtuigend gewonnen van Lewenborg II. Gert-Jan Ris ging voortvarend van start met de witte stukken, en won na een paardoffer de dame van zijn tegenstander en daarmee de partij. Tobias van Essen won in een ingewikkelde stelling een pion en wist daarna de vijandelijke dreigingen af te slaan. Daarna wikkelde hij netjes af naar de winst.

Huib Matthijsse won een pion, en wikkelde af naar een lastig eindspel waarin hij twee pionnen meer had en een paard, maar zijn tegenstander een loper. Zorgvuldig spel bezorgde hem ook de winst. Robin Bos was opnieuw als laatste klaar. Nadat hij een gezonde pion kreeg aangeboden was het een kwestie van tijd voordat hij het 4e punt binnen bracht (zie foto voor de winnaar die de partij nabespreekt met zijn tegenstander). 4-0 voor de thuisclub.

Al snel een groot overwicht
In de interne competitie offerde Tijmen Hofstra in de opening 2 pionnen tegen Frans Huisman. Dat leverde al snel een groot overwicht op. Frans kon zijn stukken niet ontwikkelen en ging mat. Jeugdspelers Lucas van der Veen en Mohannad Al-Awlaqi speelden tegen elkaar. Ze waren snel klaar, Mohannad ging er met het punt vandoor. Gerrit Bies speelde tegen Pieter Doller een oude variant van het Spaans, maar kon Pieter daarmee niet van de wijs brengen. Pieter won een pion en even later de partij.

Ilan den Haring had wit tegen Sander Bolhuis. en bereikte niet veel tegen het Scandinavisch van Sander. Toen hij een toren weggaf was het pleit snel beslecht en won Sander de partij. Marijn Swemmer blijft zonder te spelen koploper, maar Kees Praagman (die evenmin speelde) en Tijmen Hofstra naderen hem snel.

   .
Back to top button