Inzamelingsactie voor 46-jarige Esther Woudstra uit Leek die lijdt aan front-temporale dementie

"We willen geld inzamelen om Esther haar droomauto weer aan de praat te krijgen"

Leek – Sander Buma heeft voor de 46-jarige Esther Woudstra uit Leek een inzamelingsactie georganiseerd. Esther heeft FTD (front-temporale dementie) en haar mobiliteit wordt steeds slechter. Momenteel woont ze niet meer bij haar man Klaas Struiksma en kinderen thuis maar wordt ze verpleegd in een opvang in Opende.

Sander wil met meerdere partijen geld inzamelen en de lievelingsauto van Esther, een Plymouth Valiant uit 1971; haar ‘Black-Beauty’ weer aan de praat krijgen zodat ze Esther in deze wagen nog een keer kunnen ophalen voor een rit. Dit kan echter niet zonder hulp, daarom proberen ze nu €2000 in te zamelen.

Al vele donaties ontvangen
De inzamelingsactie is op zaterdag 12 november gestart en na 1 dag is de helft van het streefbedrag al ingezameld. Hieronder lees je de volledige informatie tekst over de situatie omtrent Esther en het inzamelingsdoel. Ook de link naar de inzamelingspagina vind je hieronder.

Door Sander Buma
Esther is een jonge vrouw van 46, moeder van drie dochters, werkzaam in de demente bejaardenzorg en toegewijd huismoeder met een actief en sociaal bestaan. Esther heeft in november 2021 zelf de diagnose FTD (front-temporale dementie) gekregen. FTD is een slopende vorm van Alzheimer. De frotaalkwabben van de hersenen vergaan en daardoor wordt het korte termijn geheugen afgezwakt.

Levensgenieter
Esther genoot volop van haar leven tot afgelopen jaar, was ze actief in vele zaken zoals het organiseren van sinterklaasfeesten op zowel haar eigen afdeling in het verpleeghuis als op andere bedrijven. Daarnaast kon Esther volop genieten van haar gezin en alle activiteiten daaromheen; pretparken bezoeken met de meiden, naar evenementen en concerten gaan en als kers op de taart Amerikaanse auto’s. Vooral de cruises brachten haar veel vreugde.

Besef van tijd, woord en getal volledig kwijt
Helaas is Esther in één jaar tijd besef van tijd, woord en getal volledig kwijt geraakt. Haar empathisch vermogen en haar gevoelens zijn door haar ziekte erg aangetast. Wel heeft Esther haar herinneringen nog, dat is dan ook het enige voordeel van FTD in tegenstelling tot Alzheimer. FTD heeft gelukkig ook stabiele periodes, al is van te voren niet te zeggen hoelang deze periodes duren, elke dag hopen we erop dat Esther weer even stabiel blijft.

Wilhelminahoeve in Opende
Op dit moment woont Esther helaas niet meer thuis, ze wordt verpleegd in een opvang in Opende. Dagelijks rijd het gezin naar Esther voor een bezoek. Tweemaal per week mag Esther met haar man en kinderen een paar uur gaan wandelen of rijden, vooral van dat laatste geniet ze zichtbaar. Door de afleiding verminderd de verwarring in haar hoofd, ze wordt rustig en helder.

6-cillinder motor weer aan de praat krijgen
De mobiliteit van Esther wordt steeds slechter, waardoor uiteindelijk alleen het cruisen over zal blijven. Vaak wordt ze opgehaald door de Opel Ascona B Police-car, echter tot voor de zomer was Esther de trotse eigenaresse van haar eigen Amerikaan. Een Plymouth Valiant uit 1971; haar ‘Black-Beauty’. Tot groot verdriet van Esther is afgelopen zomer de 6 cilinder motor stuk gegaan en staat haar pracht en praal al enige tijd stil.

Wij zouden Esther graag nog een keer willen verrassen en haar in haar pareltje willen ophalen. Dit kan echter niet zonder hulp. Deze hulp willen wij langs deze weg aan jullie vragen. Wil je een donatie doen? Dat kan via deze link: GoFundMe.com

Meer informatie over FTD (front-temporale dementie) zie deze onderstaande video:

   
Back to top button