Wold & Waard houdt high tea voor mensen die al 50 jaar dezelfde woning huren

Westerkwartier – Speciaal voor mensen die al 50 jaar dezelfde woning bij Wold & Waard huren, organiseerde de woningcorporatie een high tea. Een jaarlijkse traditie die na een aantal coronajaren weer is opgepakt. En deze keer met een verteller van het vertelcollectief in het Westerkwartier Kom op Verhoal.

Het was gezellig op 22 november in de Postwagen. Er kwamen een flink aantal huurders afkomstig uit 9 verschillende dorpen in het Westerkwartier. Zij tekenden in de loop van 1972 een huurcontract bij 1 van de voorlopers van Wold & Waard. En wonen nog steeds in dezelfde woning.

Terugkijken naar 1972
Janneke Klijn, directeur van Wold & Waard, blikte samen met alle jubilarissen terug op het jaar 1972, toen de meeste aanwezigen de sleutels van hun nieuwe woning kregen. Ze haalde herinneringen op uit die tijd. Over de storm die in november over het land raasde en over Ard en Keessie bijvoorbeeld.

Verhoalen over biezundere plakjes
Piet de Vries was er ook. Hij is als verhalenverteller van Kom op Verhoal verbonden aan de stichting Mien Westerkwartier. Die stichting bracht kortgeleden een prachtig boekje uit: Op Struun. In het boekje staan 53 korte verhalen over bijzondere plekjes in het Westerkwartier. En ook een aantal dierengedichten en mooie oude foto’s. Natuurlijk geschreven in Westerkwartiers Gronings.

Voor alle huurders had Wold & Waard een boekje als cadeau.

Jaarlijkse traditie weer opgepakt
Als corona geen roet in het eten gooit, kunnen mensen die volgend jaar 50 jaar in dezelfde woning van Wold & Waard wonen, in de loop van het jaar een uitnodiging voor een high tea in november verwachten.

   .
Back to top button