Veel navigatiesystemen gestolen bij verschillende voertuig inbraken in Groningen Drenthe en Friesland

Regio – Wist je dat ook auto-inbrekers vaak gelegenheidsdieven zijn? Zij breken graag in wanneer ze zich onbespied wanen en zeker weten dat er iets te halen valt. Zo kreeg de politie afgelopen periode in Assen en Groningen al een flink aantal meldingen van inbraken waarbij het navigatiesysteem is gestolen.

Dezelfde automerken
Opvallend genoeg ging het, in zeker zeven gevallen, om auto’s van het merk en type Volkswagen UP, Seat Mii of Skoda Citigo. In Groningen werd in de nacht van 12 op 13 november tussen 8 uur ’s avonds en 9 uur ’s ochtends ingebroken in genoemde modellen in de wijken Selwerd, Helpman en de Korrewegwijk. In Assen zijn in de nacht van 16 november in de wijk Peelo tussen 8 uur ’s avonds en 9 uur ’s ochtends vier inbraken geweest.

De afgelopen jaren heeft de politie vaker gezien dat (vooral in de donkere dagen) het aantal auto inbraken oploopt. Zo is vorig jaar bij wel 40 auto’s het navigatiesysteem gestolen. De inbraken vinden plaats op verschillende plaatsen in Groningen, Friesland en Drenthe. De politie doet graag de oproep om alert te zijn. Houd de dief buiten de auto door de auto te parkeren op een goed verlichtte plek en kostbare items, zoals een zichtbaar navigatiesysteem, waar mogelijk mee te nemen uit je auto.

Hoe houd jij de dief buiten de auto?
• Doe de auto altijd op slot. Controleer altijd of de auto echt op slot is.
• Laat het dashboardkastje open. Laat zien dat er niets van waarde te halen is.
• Neem losse onderdelen, zoals beeldschermen van het navigatiesysteem uit de auto.
• Verwijder eventuele afdrukken van de schermhouder van de voorruit
• Stop de aansteker terug in de houder nadat u deze heeft gebruikt voor uw smartphone of navigatiesysteem.
• Laat je toch apparaten in de auto liggen? Schakel ze dan helemaal uit. Dieven kunnen laptops, tablets en telefoons aan de hand van het Bluetooth-signaal detecteren.
• Parkeer als het kan op een goed verlichte plek en in het zicht van omliggende huizen.

   .
Back to top button