Primeur voor de HJC Manege in Tolbert; ‘Een internationale dressuurwedstrijd op Groningse bodem’

Tolbert – Tolbert heeft voor 2023 een primeur: de eerste Concours Dressage International op Groningse bodem! Ja, je leest het goed: een internationale dressuurwedstrijd op het bekende en geliefde terrein van de HJC Manege in Tolbert, verzorgd door het ervaren team van L&R Horse Events.

De afgelopen jaren is in Tolbert met veel plezier elf uiterst succesvolle nationale meerdaagsen georganiseerd door de organisatie. De Subtop Dressuur Meerdaagse heeft zich de afgelopen jaren flink uitgebreid en wordt door een groot aantal ruiters bezocht. De Nederlandse dressuurtop, maar ook buitenlandse ruiters weten Tolbert steeds beter te vinden. De evenementen worden geroemd door de uitstekende kwaliteit bodems, de prachtige locatie en de flexibele en klantvriendelijke wedstrijdorganisatie. Daar bouwt de organisatie graag op voort door nu een Concours Dressage International toevoegen aan de evenementen reeks. De eerste editie van de Top Dressage Tolbert (CDI3*) wordt verreden van 13 tot en met 16 april 2023.

Doelstelling
De doelstellingen zijn om Top Dressage Tolbert op de internationale kalender te zetten en hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken waar alle (inter)nationale dressuurruiters met plezier naar terug gaan komen en Nederlandse (jonge) dressuurruiters een internationaal podium te bieden om ervaring op te doen bij een internationale wedstrijd “om de hoek” in Nederland.

Ambassadeurs
De eerste stappen om deze doelstellingen te behalen zijn inmiddels gezet. Zo hebben topruiters Edward Gal en Hans Peter Minderhoud, die beide Nederland hebben vertegenwoordigd op de Olympische Spelen van Tokyo, zich verbonden aan Top Dressage Tolbert als ambassadeurs. Mede dankzij hun steun en de steun van diverse andere ruiters, juryleden en sponsoren kijkt de organisatie vol goede moed en enthousiasme uit naar de eerste editie van Top Dressage Tolbert.”

   
Back to top button