KVW’22 speelt in de laatste minuut gelijk in de 1e zaalwedstrijd

Leek – Op zaterdag 26 november is de zaalcompetitie van start gegaan. KVW’22 1 kreeg bezoek van de korfbalclub uit Harderberg Juventa. Na de handhaving van OWK in de overgangsklasse tijdens het zaalseizoen van vorig jaar, mag de fusieclub zich bewijzen in deze klasse.

Juventa kwam goed uit de startblokken. Zij wisten tweemaal de korf te vinden. KVW kwam snel met een antwoord en wisten maar liefst vier doelpunten oprij te scoren. Hierna verliep het aanvallend wat rommelig en was het voor de ploeg uit Leek lastig om te scoren. Door goed verdedigende druk wist KVW de schade minimaal te houden en gingen we de rust in met een tussenstand van 7-5.

Schotpercentage omhoog
Voor KVW was het belangrijk om scherp de kleedkamer uit te komen en het schotpercentage omhoog te krikken. Net zoals de eerste helft wist Juventa snel raak te schieten en daarmee brachten de gasten het verschil terug naar één doelpunt. Toch wist de thuisploeg de voorsprong uit te breiden.

Net gelijk spel
Het was nu taak voor KVW om deze voorsprong te behouden en het goede verdedigende werk vol te houden. Er stonden nog twee minuten op de klok waarbij het er voor KVW goed uitzag met een voorsprong van 15-13. Helaas wist Juventa nog twee keer te scoren en werd er met een stand van 15-15 afgefloten.

Volgende week zaterdag mag KVW’22 1 uit Leek afreizen naar Oudega. Zij mogen het om 19 uur opnemen tegen Quick’21/Vlug & Vaardig 1. Het tweede mag het een stukje verderop opnemen tegen AKC in Almelo.