Schakers van Leek II maken schaken spannend

Leek – Het tweede team van de Schaakclub Leek heeft na een spannende wedstrijd in de externe competitie gewonnen van het zesde team van de Groninger Combinatie. Het werd 2,5-1,5. Frans Huisman en Robin Bos wonnen hun partij, Sander Bolhuis stond glad gewonnen toen hij een pion liet promoveren tot dame, maar hij vergat de klok in te drukken.

Zijn tegenstandster bood sportief remise aan. Gert-Jan Ris verloor daarvoor al in een spannende partij. In de diagram stelling speelde Gert-Jan Tf6, maar dat bleek onvoldoende. Winnend is hier 1.. Df8 2 Ta2 Df3! Er dreigt nu 3.. Th1 mat. En na het voor de hand liggende 3. Pf3: volgt ef3: en mat is onvermijdelijk.

Bekercompetitie
In de bekercompetitie werd Leek II op het nippertje uitgeschakeld door Staunton. Thomas Rockers won zijn partij aan bord 4, Frans Huisman en Pieter Doller speelden remise en Gert-Jan Ris verloor zijn partij. Daarmee was de stand 2-2 en moest er gevluggerd worden. Toen dat ook 2-2 werd , ging Staunton door omdat in dat geval bord 4, de winstpartij van Thomas, niet meer meetelt.

Interne competitie
In de interne competitie verstevigde Kees Praagman zijn koppositie door vanuit verloren stelling van Tijmen Hofstra te winnen. Gerrit Bies won van Gert-Jan Ris, Tobias van Essen won van Sander Bolhuis, die iets te enthousiast een pion dacht te verschalken. Pieter Doller versloeg Huib Matthijsse. Aanstaande vrijdag 9 december is er rapidschaken, waar iedereen uit deze regio aan mee kan doen. Graag om 19.45 uur aanwezig in De Balkhoeve.

   
Back to top button