Verkeerscontroles A7 en A28 gericht op woninginbrekers

LEEK/GRONINGEN – De politie heeft donderdag- en vrijdagavond op de A7 tussen Leek en Groningen en op de A28 tussen Assen en Groningen het verkeer gecontroleerd. Tijdens de verkeerscontroles werd extra gelet op mogelijke woninginbrekers. Dergelijke controles werden onlangs ook al in Heerenveen en Joure gehouden.

Op beide avonden werden ruim 100 voertuigen gecontroleerd. Daarbij werden vier aanhoudingen verricht. De twee inzittenden van een auto werden aangehouden op verdenking van merkvervalsing. Het duo was in het bezit van ruim 100 flesjes parfum. Daarnaast werd een automobilist aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren en een ander mocht mee naar het politiebureau omdat hij in het bezit was van drugs. Er werden geen woninginbrekers aangehouden, maar de controle leverde wel de nodige informatie op die in onderzoeken naar inbrekers gebruikt kan worden.

Tijdens de controle werden ook diverse bekeuringen uitgeschreven voor onder andere gladde banden, defecte verlichting, het rijden zonder geldig rijbewijs en het niet handsfree bellen. Ook werden door agenten diverse automobilisten aan de kant gezet die nog boetes hadden openstaan. Na het betalen van de boete mocht men weer verder rijden.

Politie persbericht

Back to top button