Reconstructie Nijenoertweg/Waezenburglaan afgerond

LEEK – Sinds begin oktober heeft aannemer Oranjewoud Realisatie – namens de gemeente Leek – gewerkt aan de reconstructie van een deel van de Nijenoertweg (bij de Jumbo) en een deel van de Waezenburglaan te Leek (bij het gezondheidscentrum). Deze werkzaamheden zijn begin januari afgerond.

Door de slechte onderhoudstoestand van deze wegen was het nodig dat de gemeente groot onderhoud moest plegen. Het bestaande verhardingsmateriaal is vervangen door nieuw materiaal. Tegelijkertijd heeft de gemeente Leek de situatie ook aangegrepen om de verkeersveiligheid te verbeteren en knelpunten op te lossen.

 

De wegen zijn smaller geworden om de snelheid te remmen (30 km/h-gebied). Om het kruispunt Nijenoertweg/Waezenburglaan overzichtelijker te maken is de Nijenoertweg gedeeltelijk omgelegd om een haakse aansluiting te creëren. Ter hoogte van de aansluiting Nijenoertweg/ Lindensteinlaan is het fietspad gedeeltelijk omgelegd. De opstelruimte voor auto’s is nu ruimer. Hierdoor wordt de situatie overzichtelijker voor zowel de fietsers als de automobilisten. Op deze kruising is nu sprake van een inrit-constructie die stapvoets genomen dient te worden. Tot slot is de toegangsweg naar het gezondheidscentrum aan de Lindesteinlaan verlegd naar de Waezenburglaan. Hierdoor is er voor het fietsverkeer geen hinder van afslaande auto’s naar het gezondheidscentrum.

 

Back to top button