Inzamelingsactie ‘Help Oekraïne de winter door’ op zaterdag 24 december

Roden – De winters in Oekraïne zijn koud, heel erg koud, temperaturen van -20 zijn geen uitzondering, daarbij duren de winters lang, de omstandigheden in Oekraïne zijn deze winter door de oorlog erbarmelijk slecht.

“Wij van Stichting Oost West Kontakten kunnen het leed en verdriet van de mensen in Oekraïne niet aan ons voorbij laten gaan. In maart dit jaar is er in korte tijd een grootse actie opgezet. Door de verslechterde situatie in Oekraïne heeft Stichting Oost West Kontakten besloten zaterdag 24 december wederom een inzamelingsactie voor Oekraïne te organiseren. Sinds oktober wordt Oekraïne bestookt door raketten en drone aanvallen. Vooral de energie infrastructuur is door het hele land zwaar beschadigd. Geen elektriciteit betekent niet alleen geen warmte, maar ook geen water. De warmte en watervoorzieningen werken op pompen en die vallen uit als er geen elektriciteit is.”

Op transport naar de grens
Woensdag 28 december worden de goederen naar de Pools/Oekraïens grens gebracht. De goederen worden bij de grens met Oekraïne overgedragen aan de coördinator van een nabij gelegen vluchtelingenkamp, deze kontakten zijn verzorgd door de non-profit organisatie Friese Rijders, deze organisatie is zeer actief en rijden wekelijks naar de grens van Polen/Oekraïne. De Kampeerhal in Roden heeft ruimte beschikbaar gesteld om de goederen daar af te geven. Voor deze inzamelingsactie heeft Zorgplaza aan de Kanaalstraat een bestelbus beschikbaar gesteld.

Draagt u Oekraïne een warm hart toe, dan kunt u helpen door onderstaande artikelen in te leveren bij de Kampeerhal. Stichting Oost West Kontakten rekent op uw gulle ondersteuning.
*Dekens en dekbedden (met overtrek)
*Winterjassen
*Warme truien en broeken
*Warme sokken (skisokken)
*Slaapzakken
*Water
*Babyvoeding
*Paracetamol
*Powerbanks
*Generators
*Maandverband
*Luiers maat 4, 5 en 6
*Persoonlijke hygiëne (shampoo, zeep, tandpasta, tandenborstels, toiletpapier)
*Voedingsmiddelen (soep in blik, pakken koffie, thee, suiker, macaroni)

Alleen bovenstaande goederen inleveren. Goed controleren of alle kleding netjes en schoon is anders kan het helaas niet aangenomen worden.

Stort u liever een bedrag? Dat kan op het rekeningnummer van de Stichting Oost West Kontakten: NL03 RABO 0355894262.

Inlevermoment
De spullen kunnen worden ingeleverd bij de Kampeerhal aan de Kanaalstraat 63 in Roden op zaterdag 24 december van 10.00 – 17.00 uur. Op woensdag 28 december vertrekt de konvooi naar de Pools/ Oekraïense grens.

   
Back to top button