Sparta sluit 2015 af met zege op WSS

LEEK – De laatste wedstrijd van de Gebroeders Brink formatie in 2015 was tegen WSS uit Oude Pekela. In de zaalcompetitie 2005-2006 speelde de ploegen ook tegen elkaar. Deze wedstrijden waren als we de stand mogen geloven spannend.

Er werd toen twee maal gewonnen door de Zevenhuisters. Nu, 10 jaar later, mag een geheel nieuwe generatie aantreden tegen de Pekelaarsters. Om 19.30 uur werd er door scheidsrechter Dalmolen ingefloten voor de wedstrijd.

De eerste aanvallen van Sparta werden door WSS om zeep geholpen, maar Sparta deed hetzelfde aan WSS zijde. Daarna wist Sparta via een afstandschot de 1-0 op het scorebord te zetten. WSS deed niet veel later hetzelfde. Door goed opgezette aanvallen kreeg Sparta twee strafworpen mee die benut werden. Sparta bouwde de stand heel langzaam uit en na 20 minuten spelen stond er al een redelijk comfortabele 7-3 op het scorebord in de Topsporthal. Daarna brach Sparta zichzelf onnodig in de problemen en kon WSS vlak voor rust nog terug komen tot 8-7.

De eerste minuten in de tweede helft stelde Sparta weer orde op zaken door snel uit te lopen naar 12-8. Echter gaven de gasten uit Oude Pekela zich niet gewonnen en kwamen nogmaals terug tot twee verschil, met nog een kwartier te spelen was het 14-12. Daarna zette de pupillen van Jan Willem Venekamp nog een maal aan en konden zij via 16-12 de 17-14 eindstand bereiken.

De eerste wedstrijd van 2016 wordt op zaterdag 9 januari om 19.30 uur gespeeld tegen DIO in Oosterwolde. Maar voor nu wenst de Gebroeders Brink formatie iedereen alvast fijne feestdagen en een gelukkig, gezond en vooral sportief 2016!