Tolberters kunnen vandaag achter de CazemierBoerderij in Tolbert bomen kappen en hout gratis meenemen (Update)

Tolbert – Update 14:00 uur: Er zijn plannen voor een nieuwe ijsbaan in Tolbert. IJsvereniging Tolbert kan het huidige terrein verkopen en wil achter de CazemierBoerderij een nieuwe ijsbaan aanleggen. Het is de bedoeling hier een multifunctionele baan van te maken met een nieuwe kantine, die ook door andere verenigingen gebruikt kan worden. Ook de CazemierBoerderij wil mee werken aan de realisatie van dit plan.

Het enige probleem op dit moment is een bestaande Elzenbomenwal. Om deze te kappen zal toestemming nodig zijn van de Provincie Groningen. De bedoeling is dat er bomen worden herplant naast de baan.

Bij wijze van statement werd er opgeroepen om bomen te komen kappen. Er kwamen een aantal fanatiekelingen op af, die een paar aangewezen bomen die toe waren aan verjongingssnoei / onderhoud, hebben gekapt.

Oorspronkelijke bericht
In verband de realisatie van de nieuwe ijsbaan in Tolbert in 2023, kunnen alle Tolberters die kampen met de gevolgen van de energiecrisis Elzenbomen komen kappen en het hout hiervan meenemen.

Dit kan op zaterdag 31 december vanaf 10.00 uur achter de CazemierBoerderij in Tolbert. Ter compensatie van het verdwijnen van deze bomen zullen op een andere plek bomen worden herplant. Tussen 10.00 uur en 12.00 bent u van harte welkom aan de Hoofdstraat 27 te Tolbert. Belangstellenden wordt verzocht zelf zagen/bijlen mee te nemen.

   
Back to top button