OWK 1 – Wez Handich / DOW 1

OOSTWOLD – Gisteren stond de wedstrijd OWK – Wez Handich/DOW op het programma. De volledige (vernieuwde) selectie uit Rottevalle kwam naar Oostwold om tegen de selectie van OWK te spelen.

Wedstrijden die al seizoenen lang op het programma staan en altijd garant staan voor spanning en mooi korfbal. Zodoende waren er dan ook veel toeschouwers naar Oostwold gekomen en stond het terras van de Gaveborg lekker vol. Na het afgelopen mooie nazomerse weer was het deze dag voor beide teams even wennen aan de weersomstandigheden en beide moesten hier dan ook rekening mee houden tijdens hun spel. Nadat OWK 2 verdiend had gewonnen van Wez Handich/DOW 2 was het de taak aan OWK 1 om dit ook te doen en hiermee de koppositie vast e houden.

Het eerste aanvalsvak had in vergelijking met woensdag moeite om het spel klein te houden en de bal te laten gaan. Veel plaatsfouten en aanvallen zonder schoten leidde tot onnodig balverlies, waardoor het betreffende vak niet lekker in de wedstrijd kwam. Hier wist Wez Handich/DOW van te profiteren en kwam op 0-1 voorsprong. Toch wist de CINX formatie, in de aanval daarna, de stand vrijwel direct gelijk te maken. Tot aan de rust was het vooral verdedigend aan beide kanten goed op orde. Mede hierdoor wist geen van beide ploegen een “gaatje” te maken en was de ruststand 5-5.

In de rust hamerde coach Michel Daling erop dat er gewerkt moest worden deze wedstrijd, want dat zou Wez Handich/DOW tot de laatste minuut zeker doen. Kansen afmaken, verdedigend de controle houden en de duellen willen winnen.

Uit de kleedkamer gekomen maakte Wez Handich/DOW gelijk de 5-6 en wist OWK dat er uit een ander vaatje getapt moest worden. De gehele wedstrijd was het spannend en bleef de score gelijk op gaan. Mede door het uitmuntende voetenwerk van onze enige echte eigen “sicci-shuffle” kon OWK op voorsprong blijven en deze vasthouden, eindstand 18-14.

Volgende week zondag wordt vertrokken richting Heerhugowaard voor de wedstrijden tegen Apollo 1 en 2. Dit is de eerste kennismaking tussen de nummer 1 en 2 in de competitie. Voor OWK is het belangrijk om te laten zien wat ze in huis hebben, Apollo wordt gezien als 1 van de grote concurrenten van OWK 1 deze competitie.