Nieuwjaarstoernooi gewonnen door Rense Eringa en Ria Meurs

Leek – Het Nieuwjaarstoernooi in het Sportcentrum Leek werd gespeeld in de vorm van een nine-no-tap toernooi. Dat wil zeggen dat als je 9 pins omgooit er een strike genoteerd werd. Een variant die de kans op het gooien van een 300-game groter maakt, de droom van elke bowler.

Powerbowler Rense Eringa won het toernooi bij de heren. Bij de dames werd het een spannende tweestrijd tussen Willy Zwart en Ria Meurs. Willy Zwart begon met een minieme voorsprong aan de finale, maar zag zich uiteindelijk voorbijgestreefd door Ria Meurs met wederom een miniem verschil.

200+ game gooien
Chris Coopmeiners (213-277-190) en Rense Eringa (257-204-265) lieten zien dat een 200+-game gooien voor hen op de droge banen (er was de hele dag al op gespeeld) een peulenschil is. Theo Kroese, die bij Chris op de baan stond liet zich niet intimideren en gooide 266, 10 strikes op een rij en dan komt toch een stukje spanning om de hoek kijken en viel de 11e strike niet. Net geen 300!

De finale
In de finale, gespeeld over 2 games, gaf Rense Eringa gelijk zijn visitekaartje af met 261 en begon ook Ria Meurs buitengewoon goed met een score van 208. Maar de tweede game hadden zij het moeilijker. Bij de dames liet Willy Zwart zich nu van de goede kant zien en overvleugelde dit keer Ria Meurs. De eindscore liet echter toch zien dat Ria Meurs nog 10 pins voorsprong overhield op Willy Zwart en dus met de eerste prijs naar huis ging. Monique Bakker beleef het ook in de finale goed doen en legde beslag op de derde plaats.

Tweede prijs
Bij de heren miste Chris Coopmeiners de kracht en werden zijn worpen wat onzuiver, waardoor hij als directe concurrent van Rense Eringa wegviel. Wel bleef Theo Kroese lang in het spoor met wederom twee goede games: 192 en 215. Het leverde hem uiteindelijk de tweede prijs op. Chris Coopmeiners moest genoegen nemen met de derde plaats. Michel Huisma werd verrassend vierde en de ervaren Henk Veenema wist de vijfde prijs in de wacht te slepen.

Back to top button