CPO-Plankostenfonds extra stimulans woningbouw, ook in Oostwold

OOSTWOLD – Vier lokale Rabobanken en Regio Groningen-Assen hebben hun handtekening gezet onder de oprichting van het CPO-Plankostenfonds. Burgers die samen willen bouwen, maken opstartkosten die ze niet met hun hypotheek kunnen financieren. Zij kunnen bij het fonds een lening aanvragen voor deze kosten. Groepen kunnen nu bij het CPO-Plankostenfonds een lening aanvragen.

Per woning kan, onder voorwaarden, tot maximaal € 12.000,- renteloos geleend worden. Regio Groningen-Assen en vier samenwerkende Rabobanken hebben in totaal € 500.000,- ingelegd in het fonds. Aanvragen kunnen worden ingediend op de website www.ruimte-om-te-bouwen.nl. Daar staan ook de voorwaarden van het CPO-Plankostenfonds. Met de oprichting willen de partijen de woningbouw in deze regio stimuleren.

Samen bouwen aan een droomhuis
Samen bouwen in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) is de laatste jaren in ons land sterk in opmars. In steeds meer gemeenten realiseren groepen burgers hun eigen droomhuis. Een belangrijk voordeel van samen bouwen is dat de groep particulieren zelf de zeggenschap heeft over de opzet van het project, het aantal woningen, de architectuur, het materiaalgebruik en de prijzen van de woningen. Soms betreft het nieuwbouw, maar steeds vaker gaat het ook over herbestemmen van oude gebouwen. Denk bijvoorbeeld aan de herontwikkeling van een oude school of kantoor, waarin een groep particulieren hun nieuwe droomhuis willen ontwikkelen. Ook in de gemeente Leek zijn nieuwe projecten mogelijk.

Briljant Wonen Oostwold
Een voorbeeld van een CPO-project in onze gemeente is Briljant wonen in Oostwold.

Even buiten de dorpskern van Oostwold, tegenover het MCO Gaveborg is plek voor 12 rij- en hoekwoningen voor starters en senioren. Een eigen huis bouwen, ingewikkeld? Nee hoor, er staat een compact team van professionals klaar. Om jou en je buren een vliegende start en vervolg van het CPO-project te geven, hebben KUUB, DAAD architecten, Bouwgroep Dijkstra Draisma en Invent alvast een flexibel basisontwerp gemaakt: de groeibriljant. Briljante woningen zijn klaar voor de toekomst, door een goede isolatie gecombineerd met een onderhoudsarme installatie en vloerverwarming hebben de woningen lage energielasten en een gezond binnenmilieu. Een meerwaarde die zolang de woning er staat rendement oplevert.

Zeer betaalbaar
Briljante woningen zijn betaalbaar. Met een gezamenlijk netto inkomen van €1975,- per maand kun je al een Briljante woning bouwen vanaf €140.000,-VON. De woningen hebben een basiswoonoppervlak van ca. 110 m2 en zijn gemakkelijk uit te breiden. Bepaal zelf je woningplattegrond en laat je inspireren door de architect. Hou je van de gemoedelijke sfeer van een dorp met een actief verenigingsleven en de geneugten van het Leekstermeer, Leek en Groningen op een steenworp afstand? Dan is Oostwold dé plek om te wonen! Schrijf je nu vrijblijvend in voor een woning in dit project via de website www.briljantwonenoostwold.nl. Vanaf 4 deelnemers gaat het project van start!

Back to top button