Waar moeten de betonkoppen komen? Weet jij een geschikte locatie in de gemeente Westerkwartier?

Westerkwartier – In 2018 kreeg de gemeente Zuidhorn een kunstwerk van zeven betonnen koppen. Daar is nog geen plekje voor gevonden in de gemeente Westerkwartier. Denkt u mee over een geschikte locatie?

In 2018 kreeg de oude gemeente Zuidhorn een kunstwerk cadeau: zeven betonnen koppen. Het gaat om een deel van een kunstwerk dat bestaat uit 23 betonnen koppen. De gemeente Zuidhorn heeft deze koppen aangenomen en bewaard in Noordhorn. In de afgelopen jaren is er vaak gepraat over waar we de koppen willen plaatsen. Tot nu toe is er nog geen plek gevonden. Inwoners krijgen nu de kans om een plek voor de koppen te verzinnen.

Achtergrond kunstwerk ‘Betonkopf’
De betonnen koppen zijn van kunstenaar B. Lothar Frieling (1945 – 2016). Zijn kunst is vaak kritisch en grappig. Het originele kunstwerk ‘Der Betonkopf’ bestaat uit 23 betonnen koppen. Het is een kunstwerk tegen bekrompenheid, het wil mensen aan het denken zetten over openstaan voor andere meningen. Elke kop is ongeveer 90 centimeter hoog. Ze staan per stuk op een betonnen plaat van ongeveer 75 x 75 centimeter. Elke kop is ongeveer 2400 kilo.

Voorwaarden van de plek
De koppen kunnen niet overal geplaatst worden. Houd rekening met een plek die:
–    Verkeersveilig is;
–    Niet snel last heeft van vandalisme;
–    Zichtbaar is (vanaf de openbare weg);
–    Gemakkelijk te bereiken is om het kunstwerk en de grond eromheen te onderhouden;
–    Geschikt is om de zware beelden (zeven keer 2400 kilo) te dragen.

Laat weten wat uw idee is
Heeft u als inwoner van de gemeente Westerkwartier een goed idee voor een locatie? En voldoet de plek aan de voorwaarden? Stuur uw idee dan naar Esther Kooi via [email protected] of bel naar 14 0594. Dit kan tot en met 31 januari 2023. Daarna wordt een top drie gemaakt van de best geschikte locaties. Ook informeert de gemeente vanaf dat moment de omwonenden als die er zijn. Dan gaan ze samen met hen in gesprek.

   
Back to top button