Woningverkoop Leek in de lift

LEEK – In de nieuwbouwwijk Oostindie in Leek gaat het zo goed met de woningverkoop, dat er dit jaar zelfs fors meer kavels worden verkocht dan was verwacht! Ook wordt steeds meer gebruik gemaakt van de in 2014 geïntroduceerde Leekster erfpachtregeling.

Hierdoor is het ook mogelijk om de grond bij de woning in erfpacht te nemen in plaats van te kopen. De Leekster erfpachtvariant heeft aantrekkelijke voorwaarden waardoor de maandelijkse woonlasten lager liggen. De erfpachtcanon is voor een lange periode duidelijk. Dit biedt voldoende zekerheid voor een bank om een hypotheek te kunnen verstrekken over de koopsom van de woning zelf. Daarnaast kunt u elk jaar besluiten om de kavel alsnog te kopen.

Kavels bijna uitverkocht

In Oostindie worden in verschillende prijsklassen kavels aangeboden waar naar eigen voorkeur een vrijstaande woning gebouwd kan worden. In deelgebied De Slagen zijn nog maar vijf kavels beschikbaar.

Verkoop projectwoningen stijgt

Naast kavels zijn er ook verschillende projecten in verkoop, die aan de laatste woningen toe zijn. Het project De Boomgaard van Heutink Ontwikkeling en Bouw aan de Es en Kersenboom is al deels gebouwd en nadert de afronding. Er zijn nog slechts enkele woningen te koop, in de prijsklasse vanaf € 166.000 vrij op naam.

Begin 2016 start de bouw van het project van VDM Woningen, dat bestaat uit diverse woningen op verschillende locaties in Oostindie. Waaronder ook Timm-woningen, die bij oplevering al compleet ingericht en afgewerkt zijn. En Tomm, de vrijstaande variant op Timm, met een aantrekkelijke prijs vanaf € 279.500 von. Twaalf van de zestien woningen zijn al verkocht. Ook het project van Roosdom Tijhuis aan de Dobbe laat een succesvolle verkoop zien. Van de veertien woningen is er nog maar een vrij. De vrij op naamprijs is vanaf € 169.900. Hier tegenover, aan de Dobbe en Brandparken, gaat Bouwfonds Ontwikkeling negen woningen bouwen. Het gaat om een vrijstaande woning en acht royale twee onder een kapwoningen, waarvan nog maar twee vrij zijn. De koopsom bedraagt vanaf € 244.000 vrij op naam.

Meer informatie over de kavels, projectwoningen en erfpacht is te vinden op woneninleek.nl

   
Back to top button