Cleanprofs na overname grootste in schoonmaken afvalcontainers

LEEK – Per direct neemt Cleanprofs BV het containerschoonmaakbedrijf BDR Containerreiniging uit Oud-Beijerland over. Cleanprofs BV is daarmee de grootste dienstverlener in Nederland voor het schoonmaken van afvalcontainers, kliko’s en duobakken.

De deskundige reinigers en ervaren vertegenwoordigers van Cleanprofs zorgen bij bijna 100.000 klanten voor schone afvalcontainers die niet alleen fris ruiken maar ook hygiënischer zijn.

 

Basis voor overname

Begin 2013 is Cleanprofs BV begonnen met het aanbieden van abonnementen voor het reinigen van afvalcontainers bij particulieren. Daarbij werd al nauw samengewerkt met BDR Containerreiniging. De professionele klantenwerving  door Cleanprofs zorgde direct voor succes; binnen een jaar steeg het aantal abonnees met 25%. Hiermee werd een stevige basis gelegd om de overname mogelijk te maken.

 

BDR Containerreiniging begon in 1994 vanuit het Brabantse Oudenbosch met 256 klanten en groeide uit tot een onderneming die in heel Nederland actief is. Vanaf 1  februari worden alle activiteiten van BDR Containerreiniging uitgevoerd onder de vlag van Cleanprofs BV. De klanten van BDR ontvangen binnenkort een brief met daarin informatie over de veranderingen in de dienstverlening.

 

Personeel

De komende dagen worden individuele gesprekken gevoerd met de 120 personeelsleden van BDR Containerreinging. Daarin wordt bekeken of competenties aansluiten bij de doelstellingen van Cleanprofs. Vervolgens zal worden bepaald hoeveel en welke werknemers aan de slag kunnen bij Cleanprofs.  .

 

Milieunormen

Het Cleanprofs-team beschikt nu over 80 volautomatische, in eigen beheer ontwikkelde reinigingsvoertuigen. Het wagenpark wordt de komende periode vervangen om te voldoen aan de strengere milieunormen. Hiervoor worden nu testen uitgevoerd met Volkswagen Crafters als platform. De Volkswagen Crafters zijn voorzien van schone Euro VI-motoren. Daarmee mag Cleanprofs ook in streng gereguleerde milieuzones komen.

 

Techniek

Voor het milieuvriendelijk reinigen van de binnenkant van containers wordt schoon water gebruikt. Het spoelwater blijft in het voertuig totdat het op verantwoorde wijze geleegd kan worden bij een van de 21 logistieke servicepunten in Nederland. Vanuit de servicepunten kunnen meer dan 100.000 particuliere klanten en zakelijke klanten worden bediend.

 

 

Cleanprofs helpt Nederland stukje schoner te maken

Cleanprofs wil als maatschappelijk betrokken onderneming laten zien dat er met reinigen van containers milieuvoordelen zijn te behalen. Daarom gaat Cleanprofs voorafgaande en tijdens de  Landelijke Opschoondag op 29 maart 2014 in verschillende gemeenten afvalcontainers gratis reinigen. Een van de deelnemende gemeente is Harderwijk. Meehelpen aan een schoner milieu past in de passie die Cleanprofs heeft voor schoonmaken. De bijzondere schoonmaakactie biedt duizenden huishoudens eenmalig de kans om gratis de container te laten reinigen.

Voor meer informatie over Cleanprofs: www.cleanprofs.nl

Meer weten over de Landelijke Opschoondag www.nederlandschoon.nl

Back to top button