Open Depotdag bij Museum Nienoord komt terug op 4 februari (Video)

Leek – De succesvolle Open Depotdag bij Museum Nienoord is terug van weggeweest! Als je toegang wilt tot ruimtes die gewoonlijk gesloten zijn voor het publiek, dan is dit je kans. Op 4 februari staan de medewerkers en vrijwilligers van Museum Nienoord klaar om u een kijkje te bieden achter de schermen.

In het depot staat de unieke collectie rijtuigen van Museum Nienoord in het gelid! De vrijwilligers laten in de werkplaats zien welk onderhoud wordt gepleegd aan de rijtuigen. En als je de echte geur van paarden nog wilt ruiken, neem dan een kijkje in de tuigenkamer. Tuigen met schelpjes, belletjes en paardenhaar, ze liggen allemaal voor je klaar. En ben je wel eens in een vriezer geweest die groot genoeg is voor een rijtuig? Alleen op deze dag mag je overal naar binnen. De vele verborgen schatten van Nienoord worden uit de archieven gehaald.

Het depot op het prachtige landgoed van Nienoord waar alles draait om rijtuigen staat deze dag bol van leuke activiteiten en verhalen. Ben je daarna nog niet uitgekeken? De twee tentoonstellingen Anton Pieck en Koetsen & Kastelen zijn die dag ook te bezoeken.

Programma:
11:00 – 16:00 uur: open depot
12:00 uur: lezing door conservator Jan Zijlstra
15:00 uur: lezing door conservator Jan Zijlstra

Kinderactiviteiten:
• Speurtocht voor kinderen en hun (groot)ouders
• Knutseltafel
• Verkleden
• Raad het voorwerp

Informatie:
Datum: 4 februari
Tijd: 11:00 – 16:00 uur
Entree: € 7,50 voor volwassenen, kinderen t/m 7 jaar gratis, van 8 t/m 14 jaar €3,50

Wil je alvast een voorproefje van het werk dat vrijwilligers bij Museum Nienoord doen? Kijk dan naar deze onderstaande video.

   .
Back to top button