Wie herkent deze man die verdacht wordt van pinpasfraude (€3.500) bij kwetsbare 83-jarige vrouw (UPDATE)

Westerkwartier/Groningen – Update: 24-01: De gezochte pinner die op 26 juli in Groningen een groot bedrag pinde met een gestolen pas, is herkend aan de hand van gedeelde camerabeelden waarop de man duidelijk te zien was. De herkenbare beelden zijn inmiddels offline gehaald. De politie laat weten dat het onderzoek door gaat.

Een kwetsbare, oudere mevrouw van 83 jaar uit de gemeente Westerkwartier krijgt op 25 juli 2022 bezoek van iemand. Met een smoes weet deze persoon haar portemonnee met daarin haar pinpas en pincode mee te nemen. Enkele dagen later komt ze erachter dat er geld van haar rekening is afgeschreven. De politie zoekt de man die heeft gepind met de pinpas van deze mevrouw.

Op de afschriften zijn meerdere verdachte transacties te zien. De bank blokkeert haar pas maar het slachtoffer is wel 3.500 euro kwijtgeraakt. Met de pinpas is op 26 juli 2022 onder meer gepind bij een supermarkt in Aduard, een automaat aan de Meeuwerderweg in Groningen en een elektronicazaak aan de Roskildeweg in Groningen. Een dag later volgt nog een pintransactie bij een supermarkt aan de Loopuytpark in Julianadorp (gemeente Den Helder).

Herkent u de man?
Er zijn camerabeelden van de persoon die met de gestolen pinpas pint. Wie herkent de man op de beelden? Herkent u deze man? Neem dan contact op met de opsporingstiplijn via 0800 6070.  Tips doorgeven kan natuurlijk ook via Meld Misdaad Anoniem. Bel 0800 7000.

Back to top button