Gedichtendagavond in Balkhoeve Leek

LEEK – Donderdag 30 januari t/m 5 februari was het de poëzieweek in Nederland. Dit jaar was het landelijke thema “Verwondering”. De jaarlijkse Leekster Gedichtendagavond werd georganiseerd op de eerste dag, afgelopen donderdag, in de Balkhoeve in Leek.

Naast taal klonk klassiek gitaar muziek als afwisselende programmering door Carst Terhorst uit Haarlem en Niels Kuiper uit Groningen. Er was een leestafel met gedichtenbundels van de dichters die voordragen. Op het programma stonden 15 dichters: Carst Terhorst, Rosa Timmer, Leonie Veraar, Hubert Klaver, Willem Tjebbe Oosterbrink, Ellen Remedies, Brecht Hilgersom, Sieger M Geertsema, Bianca Hazenberg, Frank Abspoel, Klaas Knillis Hofstra, Jan Ernst Douma, Lilian Zielstra, Victoria Rojas Milesi en Sanja Simunic.

Iedereen kreeg na een korte introductie door Foleor van Steenbergen of Christel Elshout ongeveer vijf minuten om het eigen werk voor te dragen. Als afsluiting speelde toondichter Foleor van Steenbergen op zijn harmonium een improvisatie op het thema “Weinen Klagen Sorgen Sagen” van J.S. Bach. Een “boekje” gemaakt door Victoria Rojas Milesi en Evelien Bernabela kreeg iedereen mee na afloop. Een zeer geslaagde Gedichtendagavond wat veel belangstelling trok.

Foto’s: Jan Beets Westnieuws.nl

Back to top button