Schaakclub Leek houdt open huis met avond snelschaken

Leek – Aanstaande vrijdag, 3 maart 2023, houdt Schaakclub Leek open huis met een avondje ”snelschaken”. Toegang is vrij voor iedereen.

Het tempo waarop gespeeld word is 3 min per persoon per partij, met 2 sec erbij voor iedere zet die je doet. Aanvang is vanaf 20.00 uur, opgeven tot kwart voor acht. Locatie is de speelzaal in de Balkhoeve, Waezenburglaan 57 te Leek. Ingang via parkeerplaats aan de Auwemalaan, zie deze website.

Eindstand
In de interne competitie werden afgelopen vrijdag 5 partijen gespeeld. Koploper in de competitie, Kees Praagman, kwam tegen Gerrit Bies niet verder en werd het remise (gelijkspel). Nummer twee in de stand, Pieter Doller was afwezig, en kon daarom niet profiteren. Tijmen Hofstra profiteerde wel van de afwezigheid van de nummer 2 door verdiend van Tobias van Essen te winnen. Tijmen zit Pieter nu dicht op de hielen in de strijd om de tweede plaats. Gert-Jan Ris won in een interessante partij van de inmiddels vaste bezoeker Gerwin Fokkema, die misschien iets te vrijgevig met zijn pionnen was. Mohannad Al-Awlaqi won in een degelijke partij van Jos Luchtenburg. Sander Bolhuis offerde een stuk tegen Lucas van der Veen voor een veelbelovende stelling, waarin hij wel voortdurend op moest letten of hij zelf niet mat gezet werd. Na zorgvuldig manoeuvreren won hij met schaak zijn materiaal met rente terug, en won daarna de partij zonder problemen.

Back to top button