Verrassingstoernooi kent geen verrassende winnaars bij bowling club Leek

Leek – In het Sportcentrum Leek werd 24 februari op de bowlingbanen een tweede verrassingstoernooi gespeeld. Dit keer hield die verrassing in dat het bestuur van de BLLT had gekozen voor 8-no-tap, 9- no-tap en een ‘gewone’ game.

Om de verrassing compleet te maken werd ook een ander oliepatroon neergelegd, waar de bowlers eerst aan moesten wennen. Het lijkt makkelijk om twaalf keer minimaal 8 of 9 pins om te gooien. Het lukte echter maar 4 mensen: Henk Veenema, Jan Meijering en net als vorig jaar flikte Theo Kroese ook dit jaar weer dit kunstje. Tenslotte gooide Dennis Veen in de finalenog een 300.

Uitschieters
Memorabele uitschieters waren er voor Jeroen Zwart (276), Robert Jilderda (273), Robbert de Weerd (267), Geert Mulder (255) en Eric Bossinga (241) bij de heren en Fleur van Opbergen (260) en Truus Veenstra (212) bij de dames. De hoogste game bij de dames was voor Ria Meurs met 277. Maar dat was haar enige uitschieter en niet voldoende om zich voor de finale te plaatsen. Boudewijn Meurs, die ver boven zijn niveau presteerde, lukte dat dit keer wel.

Tussenstand finale
In de finale ging de tussenstand bij de heren flink over de kop. Bij de heren had Willem Borgesius zich als tweede voor de finale geplaatst met 22 pins minder dan Henk Veenema, die als eerste de finale in was gegaan. Maar in de finale liep het ineens een stuk minder. Willem eindigde uiteindelijk als laatste. Ook Henk Veenema redde het niet. Als excuus voor hem geldt dat hij nog niet topfit is en hij de finale daardoor net iets minder presteerde. Wie het in de finale wel goed deden waren Robert Jilderda, die van de 10 e naar de 6 e plaats oprukte en Theo Kroese, die zich van een 8 e naar een knappe 2 e plaats opwerkte. In het kielzog van Theo Kroese speelde Fried Denninger zich van een 9 e naar een 3 e plaats.

Winnaar toernooi
De nummer 3 na de voorronde, Dennis Veen, deed het wel goed in de finale. Hij begon met een game van 300 en ook de tweede game was heel goed: 227. Met zijn strakke, loepzuivere ballen gooide hij de ene na de andere strike. Aangezien hij in de voorronde ook alleen maar 200 games had gegooid is hij de enige speler die al zijn 5 games boven de 200 gooide en daarmee terecht en niet verrassend dit toernooi op zijn naam wist te brengen.

Bij de dames
Bij de dames plaatste Maria Roffel-Postma zich als eerste voor de finale. Met haar snelle armzwaai zette ze een knappe serie neer. De tweede plaats na de voorronde was heel verrassend voor Fleur van Opbergen en Marcella Zwart, ging als derde de finale in. In de finale begon Fleur heel sterk met 243, gevolgd door een niet zo hoge tweede game. De accu was blijkbaar leeg. Dat was net voldoende voor Marcella Zwart, die met 3 pins voorsprong haar dochter Fleur net voorbleef. De sterkste finale werd gespeeld door Maria Roffel-Postma, die beide games boven de 200 gooide. Met in totaal 4 games boven de 200 legde zij beslag op de eerste plaats en ook dat was uiteindelijk geen verrassing.

Back to top button