Fietsen inzamelingsactie voor Oekraïne een (bijna te groot) succes

Westerkwartier/Noordenveld – De door de stichting Oost West Kontakten in samenwerking met Leekster en Noordenveldse fietsenwinkels opgezette actie heeft de stoutste verwachtingen overtroffen. De fietsen zijn bedoeld voor inwoners in Noord Oekraïne, waar de wegen kapot zijn geschoten of kapot gereden door de tanks.

Met de auto rijden is bijna onmogelijk. Bussen worden gebruikt voor troepentransporten, dus de mensen zijn aangewezen op de schaars aanwezige fietsen. Er is behoefte aan meer fietsen voor een basale mobiliteit om vanaf het platteland naar de voorzieningen in de steden te kunnen gaan. Inwoners van Noordenveld en Leek en omgeving konden de fietsen inleveren bij de fietsenwinkels

Veel meer fietsen ingezameld
Aanvankelijk hoopte de stichting Oost west Kontakten op 67 fietsen, die precies in de beschikbare vrachtwagen zouden passen. Het zijn er ruim 200 geworden. Allereerst is dit een geweldig compliment voor onze gul gevende inwoners, maar ook voor de fietsenmakers, omdat zij belangeloos de fietsen zo nodig hebben hersteld.

Nieuwe uitdaging
De Stichting Oost West Kontakten heeft nu een nieuwe uitdaging: “De resterende 150 fietsen moeten ook nog naar Noord Oekraïne. Hoewel er nog wel enige financiële armslag is, zijn financiële bijdragen om deze extra kosten te dekken van harte welkom. Een financiële bijdrage leveren? Dit kan via NL03RABO 0355894262 t.n.v. Stichting Oost West Kontakten.

Op 27 maart om 03.00 uur in de nacht vertrekt de eerste vrachtwagen met de 67 fietsen en een generator. De ruimte bovenop de fietsen wordt opgevuld met speelgoed voor kinderen in een weeshuis in de leeftijd van 1 tot 6 jaar. Er is behoefte aan educatief speelgoed (geen knuffels). In het weeshuis wonen 77 kinderen, waarvan er 23 een beperking hebben. Dit weeshuis in Priluku is in tegenstelling tot vele andere weeshuizen niet verplaatst naar Polen. Op zaterdag 18 maart kunt u tussen 12.00 en 15.00 uur speelgoed inleveren bij de boekenmarkt aan de Ceintuurbaan Noord 122 in Roden.

   
Back to top button